Edukacija, Proizvodi

Izvrsni dodatak vašoj rutini njege kože: Upotreba hidrolata za njegu lica

Hidrolati su postali popularni u svijetu kozmetike kao prirodni i učinkoviti način za njegu kože. Hidrolat je nusproizvod destilacije biljaka za dobivanje eteričnih ulja, a često se naziva i cvjetnom vodom. 

Hidrolati se mogu koristiti u razne svrhe, a u ovom tekstu ćemo se usredotočiti na njihovu upotrebu u njezi lica.

Hidrolati su pogodni za sve tipove kože, a nježni su i umirujući za osjetljivu kožu. Oni su bogati hranjivim tvarima i antioksidansima, a neki od njih imaju i protuupalna svojstva. Hidrolati se mogu koristiti kao tonici za lice, za hidrataciju kože, za umirenje upale i iritacije, te za dodatnu njegu nakon čišćenja kože.

Za korištenje hidrolata u njezi lica, najbolje je nanijeti ga na lice nakon čišćenja kože. Može se nanijeti direktno na lice ili na vatu koju ćete prebrisati preko lica. Također, hidrolat se može koristiti kao tonik za lice, prije nanošenja seruma ili hidratantne kreme.

Koji hidrolati se preporučuju za određeni tip kože?

Hidrolati su izvrsni za njegu lica te mogu biti dodatak vašoj svakodnevnoj rutini njege kože. 

Odabir hidrolata ovisi o vašim potrebama i tipu kože, stoga pronađite hidrolat koji vam najviše odgovara.

Hidrolat smilja za zrelu kožu

Djelotvoran je u ozdravljenju oštećene kože i smanjenju bora i podočnjaka. Djeluje protuupalno, koristi se nakon brijanja i depilacije, a umiruje kožu nakon sunčanja, uklanja opekotine. Pospješuje zacjeljivanje rana i sprječava nastanak ožiljaka nakon operacije. Koristi se i kao oblog za umorne oči, protiv stvaranja strija, protiv ujeda insekata i kao sredstvo za ublažavanje otoka i modrica.

Hidrolat lavande za njegu osjetljive kože

Ima regenerativni i pročišćavajući efekat. Odličan je za njegu osjetljive kože, kao i za upalna stanja kože. Pomaže kod ujeda insekata, odličan je kao osvježavajući sprej za lice tokom ljetnih vrućina i pomaže kod opekotina od sunca. Nakon depilacije koristi se za prevenciju infekcija i crvenila kože,

Za masnu kožu je najbolji hidrolat žalfije

Reguliše lučenje viška masti, koristi se umesto tonika za lice, umiruje i hladi kožu.

Za oštećenu i osjetljivu kožu hidrolat vrijeska

Vrijesak je izuzetno efikasno sredstvo za osip na koži, razne ekceme, lišajeve i gljivične infekcije. Ima protuupalni učinak.

Kada kupujete hidrolat, važno je odabrati prirodan proizvod bez dodanih kemikalija ili konzervansa. Hidrolat bi trebao biti svjež i mirisan, a preporučujemo čuvanje u hladnjaku kako bi duže zadržao svoja svojstva.

Ljekobilje cvijetni hidrolati su sasvim prirodni i čisti, bez dodataka ikakvih hemikalija i konzervansa.